
În 20 octombrie 2017 Departamentul de Etnografie și Antropologie Maghiară (UBB), Societatea Etnografică Kriza János, Comisia de Etnologie și Antropologie al KAB, și Departamentul de Științe Umaniste, Limba și Istologie a EME au organizat o conferință științifică cu următorul titlu: Tradiții istorice și patrimoniu în cercetarea etnografică la Cluj-Napoca.
Douăzeci și cinci de lectori români și maghiari s-au prezentat la conferință pentru a-și rezuma și prezenta carierele de cercetare, pentru a examina impactul cardurilor de îndemânare și a cititorilor școlari, pentru a prezenta tabere de regionale și cercetare populară, pentru a demonstra activitățile asociațiilor de tineret, pentru a explora tehnicile de exprimare artistică a lumii populare.
Moderarea sesiunilor de conferință a fost întreprinsă de Dóra Czégényi, Vilmos Tánczos, Vilmos Keszeg și Zsolt Albert Jakab.
La sfârșitul întâlnirii, experiențele și lecțiile învățate din cele zece conferințe de istorie a cercetărilor organizate până în present, au fost rezumate într-o discuție de grup, condusă de Vilmos Keszeg.
Manuscrisele conferinței au fost publicate într-un volum de conferință a Societății Etnografice Kriza János cu titlul Cercetări etnografice în Transilvania: instituții, vieți de cercetare, mentalități.



